Hoe kan ik als platformbeheerder vacatures / workshops / activiteiten publiceren op andere sites?

Embedden. Vacatures, workshops en activiteiten laten zien op andere sites. Embed-code gebruiken.

Je kunt je vacatures/workshops/activiteiten eenvoudig op andere websites laten plaatsen terwijl ze automatisch geupdatet worden met behulp van embed-codes (zie ook: Tips & Tricks: embed-codes). Onderaan deze pagina vind je een uitlegvideo.

De uitleg in het kort:

1. Genereer een embed-code m.b.v. een activiteiten-sectie binnen de paginabewerker. Zie de uitgebreidere uitleg hieronder.

2. Deel de code met de beheerder van de andere site. De beheerder van de andere site kan dat stukje code plaatsen waar hij de vacatures/workshops/activiteiten wil laten zien.

3. Als er op een vacature/workshop/activiteit geklikt wordt dan wordt de bezoeker doorgestuurd naar jullie platform.

Welke vacatures/workshops/activiteiten precies getoond worden kan je tot in detail afstemmen op basis van locatie, tags en organisatie. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Een paar voorbeelden:

• De lokale gemeentewebsite laat de nieuwste activiteiten zien.

• Een campagnewebsite gericht op meer sport en beweging toont alle aankomende activiteiten die te maken hebben met sport & recreatie.

• De bakker wil zijn lokale betrokkenheid tonen door activiteiten binnen een straal van 1 km te promoten.

• Het ziekenhuis creëert een pagina voor burgerparticpatie in de zorg en laat alle vrijwilligersklussen die te maken hebben met zorg en/of welzijn zien.

Hoe creëer ik een embed-code?

1. Zorg dat je ingelogd bent met de juiste rechten

2. Klik op 'Bewerk deze pagina' in de footer. Je zit nu in de paginabewerker.

3. Klik op het '+-teken' om een nieuwe sectie toe te voegen.

4. Selecteer 'Activiteiten'.

5. Er verschijnt een pop-up. Je kan nu afstemmen welke activiteiten je wilt tonen:

1. Sortering: aankomende eerst of nieuwste eerst. LET OP: als je handmatig kiest dan werkt de embed-code niet want dan worden de activiteiten op de externe website niet automatisch geupdatet.

2. Hoeveelheid: tot 3 / 6 / 12 / 100 / 250.

3. Tags: alle tags staan onder elkaar. Eerst komen alle activiteiten-tags, vervolgens alle interesses-tags en als laatste de eventuele platformspecifieke tags.

4. Locatie: iedere locatie, specifieke locatie of op basis van postcodegroepen.

5. Type: vacatures/workshops/activiteiten.

6. Organisatie: selecteer één specifieke organisatie. Deze code kunnen organisaties ook zelf genereren, zie: hoe toon ik vacatures op mijn eigen website?

7. SDG's: selecteer de gewenste SDG's.

6. Klik vervolgens op 'Kopieer de HTML-insluitcode voor deze sectie'. LET OP: je ziet niet dat je de code nu gekopieerd hebt. Sla deze code dus meteen even ergens op (bijv. in een word-document of een e-mail). zodat je hem niet kwijtraakt en de code opnieuw moet genereren en kopieëren.

7. Je kan deze code nu doorsturen naar de beheerder van de andere site. De beheerder weet als het goed is waar/hoe hij de code kan plaatsen.

Uitlegvideo: