Wat betekent de vrijwilligerspool voor mijn platform?

Vrijwilligerspool. Vrijwilligersbank. Data. Aanmeldingen. Gebruikers. E-mails aanpassen.

Gerbrand Holland avatar
Geschreven door Gerbrand Holland
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de introductie van de vrijwilligerspool/vrijwilligersbank openen veel nieuwe mogelijkheden voor jouw platform. Zo kunnen bijvoorbeeld vrijwilligers aangeschreven worden door organisaties, wordt er veel uitgebreider gebruik gemaakt van het vrijwilligersprofiel, en kan je platform veel interactiever worden. Welke zichtbare veranderingen er zijn en hoe het werkt voor je gebruikers wordt in de volgende artikelen uitgelegd:

In dit artikel bespreken we de veranderingen voor platformbeheerders in het Administratiepaneel. Wil je weten hoe je het op jouw platform implementeert:

Met behulp van onderstaande links kan je direct naar het betreffende onderwerp om te zien wat er verandert.

Data: Gebruikers

Zoals bovenstaande afbeelding laat zien, zijn er een aantal nieuwe features in het dataoverzicht bij gekomen:

• Aantal aanschrijvingen: het gele pijltje laat het aantal aanschrijvingen zien. Dit geeft weer hoe vaak deze persoon is aangeschreven door organisaties.

• Vrijwilligerspool: een groen vinkje geeft aan dat een gebruiker in de vrijwilligerspool actief is, een grijs kruisje geeft aan dat een gebruiker niet in de vrijwilligerspool actief is. Een vraagteken geeft aan dat dit onbekend is (dus dat deze stap is overgeslagen, of dat deze stap nog niet aan de orde is geweest).

• Wordt het liefst gebeld: een groen vinkje geeft aan dat een gebruiker het liefst gebeld wordt en daardoor zijn/haar/hun telefoonnummer meegeeft, een grijs kruisje geeft aan dat een gebruiker niet gebeld wil worden, maar per mail bereikt wil worden. Een vraagteken geeft aan dat dit onbekend is (dus dat deze stap is overgeslagen, of dat deze stap nog niet aan de orde is geweest).

• Niet geïnteresseerd in activiteiten vanuit huis: een groen vinkje geeft aan dat iemand niet geïnteresseerd is om activiteiten vanuit huis te doen, een grijs kruisje geeft aan dat een vrijwilligers geïnteresseerd is om activiteiten vanuit huis te doen. Een vraagteken geeft aan dat dit onbekend is (dus dat deze stap is overgeslagen, of dat deze stap nog niet aan de orde is geweest).

Data: Aanmeldingen

Zoals bovenstaande afbeelding laat zien, zijn er ook in dit scherm nieuwe features toegevoegd. Deze features zijn:

• Aangeschreven door contactpersoon: onder het tabje 'Status', is deze status nu zichtbaar. Zodra dit wordt weergegeven is de gebruiker aangeschreven door de contactpersoon van de organisatie, maar heeft hij/zij/hen nog niet gereageerd.

• Aangemaakt via vrijwilligerspool aanschrijven: dit tabje geeft aan of deze aanmelding via de vrijwilligerspool is aangemaakt. Zo kan je direct zien -ook wanneer de status van de aanmelding is veranderd' of deze aanmelding plaats heeft gevonden via de vrijwilligerspool.

Nieuwe automail: invitedToDeedViaVolunteerBank

Tot slot wordt er een nieuwe automail geactiveerd: invitedToDeedViaVolunteerBank. Deze wordt verzonden naar gebruikers wanneer ze door een contactpersoon van een organisatie worden uitgenodigd via de vrijwilligerspool. Waar je de e-mail kan vinden en aanpassen, vind je in dit artikel. De e-mail ziet er als volgt uit: