Hoe maak ik teams of regio-afdelingen binnen mijn organisatie?
Hoe maak ik teams of regio-afdelingen binnen mijn organisatie?

Teams, groepen, regioafdelingen.

Jasper Versteege avatar
Geschreven door Jasper Versteege
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Teams

Wanneer deze functionaliteit actief (schuifje op gekleurd) is, kun je teams aanmaken binnen jouw organisatie. Met teams kun je bijvoorbeeld de regio afdelingen van jouw organisatie onderbrengen binnen het organisatieprofiel, zodat je ook bij een complexe organisatie gemakkelijk het overzicht kunt behouden.

Hoe werkt het?

Teams zijn een uitkomst voor organisaties als jouw organisatie verschillende onderdelen, teams, of doelen heeft. Als organisatiebeheerder geef je de teams de mogelijkheid om het beheer over hun eigen organisatie te hebben, wat betekent dat ze vrijwilligersvacatures, activiteiten, workshops en events kunnen toevoegen zonder beheerder te zijn van de gehele organisatie. Dat maakt jouw organisatie overzichtelijker, zorgt ervoor dat er minder mensen in het beheer van je organisatie zitten, en zorgt tegelijkertijd voor meer autonomie voor de teams.

Bekijk na de volgende twee filmpjes over het aanzetten van teams binnen de organisatie en het aanmaken van teams binnen de organisatie enkele functionaliteiten van teams.

Teams aanzetten binnen jouw organisatie

1. Klik op het profiel icoontje rechts boven in je scherm

2. Selecteer in het uitklapmenu de organisatie waarvoor je de instellingen wilt aanpassen

3. Je komt nu op de organisatie pagina terecht

4. Selecteer het tabje “Instellingen”

5. Selecteer vervolgens het kopje “Aanpassen”

6. Klik op het schijfje naast "Teams" om Regioteams of groepen aan te zetten

7. Wanneer dit is aangezet, verkleurt het schijfje, en verschijnen regioteams in het linkermenu.

Teams aanzetten

Teams aanmaken

1. Klik op het profiel icoontje rechts boven in je scherm

2. Selecteer in het uitklapmenu de organisatie waarvoor je de instellingen wilt aanpassen

3. Je komt nu op de organisatie pagina terecht

4. Selecteer het tabje “Regioteams”

5. Klik op "+ Nieuw Team"

6. Vul de naam van het team, de teamomschrijving, eventueel een achtergrondfoto, en de locatie van je team in

7. Klik op aanmaken

Je kan je team terugvinden onder het tabje "Regioteams" (zie stap 1-4). Het zal ook verschijnen onder "organisaties" in stap 2.

Teams aanmaken

Team functionaliteiten

Vrijwilligersvacature aanmaken en beheerder toevoegen

Als team kan je autonoom een vrijwilligersvacature aanmaken en een eigen beheerder toevoegen. Let op: een beheerder van een regioteam is niet automatisch de beheerder van een organisatie!

Overzicht als organisatiebeheerder

Als organisatiebeheerder kan je alle vacatures zien die door alle regioteams zijn geplaatst. Via je organisatiepagina klik je vervolgens op activiteiten en dan kom je bij dit overzicht terecht. Direct onder je locatie zie je door wie deze vacatures zijn aangemaakt en heb je een volledig overzicht. Dit in tegenstelling tot de teambeheerders. Zij zien alleen een overzicht van hun eigen vacatures.