Gebruikers handmatig koppelen / matchen aan activiteiten

Gebruikers toewijzen aan activiteiten (vacatures, workshops, evenementen). Tussenpersoon. Bemiddelaar. Matchmaking.

Jasper Versteege avatar
Geschreven door Jasper Versteege
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als platformbeheerder of -moderator speel je vaak ook de rol van tussenpersoon of bemiddelaar. Om makkelijk te kunnen matchmaken hebben wij het mogelijk gemaakt om gebruikers toe te wijzen en handmatig te koppelen aan activiteiten.

Dit betekent dat je een match kunt maken tussen een gebruiker en een organisatie zonder dat de gebruiker zich eerst moet aanmelden voor de activiteit. Houd er rekening mee dat er een 'Aanmelding' wordt aangemaakt en dat deze in de analytics verschijnt. Dit kan ook als een activiteit al gesloten of afgelopen is. Doe dit enkel als je toestemming van de gebruiker en organisatie hebt!

Een gebruiker toewijzen:

1. Ga naar het administratiepaneel.

2. Klik op 'activiteiten'. Let op: afhankelijk van de instellingen van het platform / de website kan dit een andere naam hebben.

3. Je komt nu in het data-overzicht van alle typen activiteiten.

4. Zoek de activiteit waar je iemand aan wilt toewijzen door gebruiken te maken van het id-nummer, de titel, de contactpersoon of de organisatie.

5. Onder de link naar de activiteit zie je '+ Gebruiker toewijzen' staan, klik daar op. Er verschijnt nu een pop-up met 4 invoervelden:

1. Activiteit: dit is al ingevuld, maar zou je nog kunnen wijzigen

2. Gebruiker: zoek en selecteer de betreffende gebruiker door de naam of het e-mailadres van de betreffende gebruiker in te voeren.

3. Status: hier kan je de status van de 'aanmelding' aanpassen.

4. Bericht: hier kan je optioneel een bericht aan de betreffende gebruiker toevoegen. Let op: dit bericht wordt verzonden uit naam van de organisatie gekoppeld aan de activiteit. De organisatie wordt niet op de hoogte gesteld, maar organisatiebeheerders kunnen het bericht wel teruglezen in hun berichtencentrum.

6. Klik op 'Toewijzen en verzenden' of op 'Toewijzen zonder de gebruiker op de hoogte te stellen'. De tekst op de buttons spreken voor zich.

FYI: Organisatiebeheerders en -moderatoren kunnen dit ook doen op organisatieniveau met hun eigen leden.