Hoe embed ik social media berichten op het platform?

Social media berichten toevoegen. Social media feed. Embed. Integreren.

Lioba Visser avatar
Geschreven door Lioba Visser
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om social media posts op het platform te tonen, gebruik je een social media aggregator. Een social media aggregator is een online tool die waarmee je een feed van je social media posts maakt. Het geeft je en HTML-code die je kunt kopiëren en plakken in de embed sectie van ons platform (zie ook: Tips & Tricks: embed-codes).

Er zijn veel verschillende tools die je kunt gebruiken. Hieronder vindt een selectie:

Veel van onze partners gebruiken de gratis versie van curator.io. Ze bieden verschillende plannen aan, waaronder een gratis plan. Dit artikel geeft een stap voor stap uitleg over hoe het te gebruiken en in te sluiten.

Aan de slag met curator.io:

1. Maak een account aan

2. Je kunt meteen een social media bron kiezen, deze toevoegen aan je account en een feed aanmaken.

Maak een feed aan om toe te voegen aan het platform:

1. Ga naar "organise" in het linkermenu

2. Voeg social media accounts toe (tot drie voor de gratis versie)

3. Je kunt ervoor kiezen om berichten met slechte woorden te verbergen onder "rule"

4. Klik op "style feed"

5. Bekijk de verschillende stijlopties en kies je favoriet. Let erop dat niet alle opties beschikbaar zijn op het gratis plan.

6. Klik op "publish feed"

7. Kopieer de HTML-code door te klikken op "copy to clipboard" of door de code te selecteren en te kopiëren.

Video: social media account aan je feed toevoegen

Video: Feed aanpassen en HTML code kopiëren

Voeg de feed toe aan het platform:

1. Open de pagina waar je de social media feed wilt plaatsen

2. Open de pagina editor

3. Kies de "embed" sectie

4. Plak de HTML-code

5. Klik op sluiten&bekijken

6. Sla de pagina op

Video: social media feed toevoegen aan het platform

Je feed bewerken:

1. Als je meer accounts aan je bestaande feed wilt toevoegen of de stijl wilt veranderen, volg dan de volgende stappen:

2. Log in op curator.io

3. Ga naar "organise"

4. Klik op het grote plusteken om een account toe te voegen.

5. Klik op de drie puntjes om de feed te bewerken.

6. Om de stijl te veranderen, kun je ofwel op stijl klikken nadat je op de drie puntjes hebt geklikt of je klikt op het stijlteken in het linkermenu.

7. De feed op je platform zal automatisch worden bijgewerkt. Je hoeft de HTML-code niet opnieuw te kopiëren en te plakken.

Video: Feed bewerken

Let op:

• Soms wordt de verbinding met sociale media accounts verbroken"

• Elke 60 dagen voor privé instagram accounts

• Elk moment als je het wachtwoord wijzigt

• Soms willekeurig

• Als dit gebeurt, krijgt u een e-mail en moet u opnieuw inloggen op de sociale media-account.

Tot slot:

• Posts die verwijderd zijn van je social media account blijven zichtbaar op de curator feed. Er is geen "re-scan" om te zien of oude posts verwijderd zijn of niet. Je kunt deze handmatig uit de curatorfeed verwijderen.