Hoe pas ik de titel, de omschrijving en de afbeelding (meta data) van een pagina aan?
Hoe pas ik de titel, de omschrijving en de afbeelding (meta data) van een pagina aan?

Pagina-instellingen beheren. Pagina's optimaliseren voor zoekmachines en social media. De titel of afbeelding van een pagina aanpassen.

Jasper Versteege avatar
Geschreven door Jasper Versteege
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De meta data omvat een aantal verborgen elementen die elke webpagina heeft. De belangrijkste zijn de:

• Meta-titel

• Meta-omschrijving

• Meta-afbeelding

Deze elementen gebruik je om te kunnen bepalen wat er getoond wordt in zoekmachines en wat er op op social media tevoorschijn komt wanneer iemand de url van die pagina deelt. Zie ook:

Je kan de meta data van de pagina's op jouw platform beheren en aanpassen door de pagina-instellingen te bewerken. Onderaan dit artikel vind je ook een uitlegvideo.

De pagina-instellingen bewerken:

1. Log in als platformbeheerder.

2. Ga naar de betreffende pagina en klik in de footer / voetbalk op "Bewerk deze pagina".

3. Aan de linkerkant, tegen de zijkant van de pagina verschijnt nu een verticale tab / button met de naam "Paginabewerker", klik hier op. Een menu opent zich.

4. Klik in dit menu op "Algemene instellingen". Nu kan je de volgende instellingen aanpassen:

1. Paginatitel:

1. Hier kan je de titel aanpassen. Max. 100 karakters.

2. Publicatiedatum:

1. Hier kan je de datum aanpassen.

3. Paginaomschrijving:

1. Hier kan je de omschrijving aanpassen. Max. 150 karakters.

4. Link:

1. Hier kan je de URL van de pagina aanpassen. LET OP: doe dit niet zomaar. Als je de URL aanpast zul je die ook aan moeten passen op alle plekken waar je naar deze pagina linkt. Anders werken die links niet meer. Neem bij twijfel contact op met je Partnership Manager.

5. Afbeelding:

1. Hier kan je de afbeelding uploaden die op social media getoond wordt als iemand de link deelt. Zie eventueel: waarom zie ik niet de correcte afbeelding als ik de pagina wil delen op social media?

2. Je kan eventueel ook een directe link naar een afbeelding invullen. Die link moet wel openbaar benaderbaar zijn via het internet, anders kan de afbeelding niet getoond worden door ons.

6. BELANGRIJK: vergeet niet om het paginabewerkingsmenu te verlaten en op de knop "Opslaan" te klikken (in de werkbalk onderaan de pagina).

Is je platform meertalig?
Vergeet dan niet om ook de andere taal aan te passen.

Het loont om eens in de zoveel tijd je pagina's door te lopen om te checken of alles nog klopt. Succes!

Uitlegvideo: