De meta description, of meta omschrijving in het Nederlands, is een verborgen element dat elke webpagina heeft. De meta description gebruik je om de omschrijving/beschrijving te kunnen bepalen die in de zoekmachines en op social media tevoorschijn komt voor die specifieke pagina.

Wil je meer weten over de meta omschrijving, klik hier.

Wil je weten hoe je de meta omschrijving voor de vacaturebank aan kunt passen, klik hier.

Je kan ook de afbeelding aanpassen. Onderaan dit artikel vind je ook een uitlegvideo.

De pagina-instellingen bewerken:

1. Log in als platformbeheerder.

2. Ga naar de betreffende pagina en klik in de footer / voetbalk op "Bewerk deze pagina".

3. Aan de linkerkant, tegen de zijkant van de pagina verschijnt nu een verticale tab / button met de naam "Paginabewerker", klik hier op. Een menu opent zich.

4. Klik in dit menu op "Algemene instellingen". Nu kan je de volgende instellingen aanpassen:

1. Paginatitel:

1. Hier kan je de titel aanpassen. LET OP: is je platform meertalig? Vergeet dan niet om ook de andere taal aan te passen.

2. Publicatiedatum:

1. Hier kan je de datum aanpassen.

3. Paginaomschrijving:

1. Hier kan je de omschrijving aanpassen. Deze tekst wordt gebruikt door zoekmachines en social media.

4. Link:

1. Hier kan je de URL van de pagina aanpassen. LET OP: doe dit niet zomaar. Als je de URL aanpast zul je die ook aan moeten passen op alle plekken waar je naar deze pagina linkt. Anders werken die links niet meer.

5. Afbeelding:

1. Hier kan je de afbeelding uploaden die op social media getoond wordt als iemand de link deelt. LET OP: is je platform meertalig? Vergeet dan niet om ook de andere taal aan te passen.

2. Je kan eventueel ook een directe link naar een afbeelding invullen. Die link moet wel openbaar benaderbaar zijn, anders kan de afbeelding niet getoond worden door ons.

6. BELANGRIJK: vergeet niet om het pagina-editormenu te verlaten en op de knop "Opslaan" te klikken (in de werkbalk onderaan de pagina).

Uitlegvideo: