Hoe verwijder ik een gebruikersaccount?

Gebruikersaccount verwijderen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms willen gebruikers verwijderd worden van het platform. Dit omdat ze bijvoorbeeld een verkeerd e-mailadres hebben gebruikt, ze een frisse start willen maken, of omdat je wil voldoen aan de GDPR/AVG. Als platformbeheerder kan je dit makkelijk doen via onderstaand stappenplan.

1. Klik op je profielicoontje rechts bovenin en ga naar het administratiepaneel

2. Klik op "Gebruikers"

3. Klik op de gebruiker die je wil verwijderen. Meer informatie over hoe je een specifieke gebruiker vindt, vind je in dit artikel.

4. Zodra je op de naam van de gebruiker klikt verschijnt er een profiel. Onder de naam van de gebruiker zie je een prullenbak-icoontje. Als je hier op klikt kan je een gebruiker verwijderen.

5. Een pop-up verschijnt met de tekst "Weet je zeker dat je deze gebruiker, NAAM GEBRUIKER, wilt verwijderen?". Klik hier op OK.

En zo simpel is het!

BELANGRIJK: voor partijen met een gedeeld admin-portaal: als je een gebruiker verwijdert op het gedeelde adminportaal, wordt de gebruiker verwijderd op alle platforms. Indien de gebruiker wordt verwijderd op een specifiek platform, wordt deze verandering alleen doorgevoerd op dat specifieke platform. De gebruiker bestaat dan dus nog wel op andere platforms.