Hoe voeg ik een document toe aan een blog / artikel?

Document of pdf toevoegen aan een blog / artikel. Doorverwijzen met behulp van een link / url.

Lioba Visser avatar
Geschreven door Lioba Visser
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Blogposts / artikelen zijn cruciaal om informatie te verspreiden (zie ook: Tips & Tricks: artikelen / blogposts). Het kan daarbij handig zijn om naar een extern document te verwijzen zodat mensen dat kunnen downloaden.

Als je een link (url) van een document (zoals bijvoorbeeld een .pdf document) hebt kun je deze aan een artikel / blog toevoegen (ga meteen naar stap 2). Als je nog geen link hebt, volg dan de volgende twee stappen:

Stap 1: Maak een link (url) naar het document aan.

1. Ga naar je organisatiepagina: klik op je profielfoto (rechtsboven) > organisatie.

2. Klik op 'Documenten' in het organisatiemenu aan de linkerkant. Er verschijnt nu een pop-up met een overzicht van alle geüploade bestanden.

3. Klik op '+ Een bestand uploaden'-button. Er verschijnt nu een systeemvenster.

4. Selecteer het gewenste bestand op je computer / telefoon.

5. Klik nadat het bestand geüpload is op de button met de drie stipjes (rechts bovenaan het bestand). Je ziet nu drie opties:

1. 'Openen in nieuw tabblad'.

2. 'Url kopiëren'.

3. 'Verwijderen'.

6. Als je op 'Url kopiëren' klikt kan je die url ergens anders plakken en gebruiken. Bijvoorbeeld in een blog / artikel. Zie de volgende stap.

Stap 2: Voeg de link naar het document toe aan de blog.

1. Zorg dat je de link (url) naar het bestand gekopieerd hebt. Zie stap 1.

2. Ga naar je artikel / blog (of maak een nieuwe aan): klik op je profielfoto (rechtsboven) > administratie paneel > blogposts > artikel / blog.

3. Voeg een button / link aan je artikel via de 'Knop'-sectie in het menu aan de rechterkant.

1. Selecteer het type (Primair, secundair of link)

2. Knoptekst: vul een tekst voor de button / link in.

3. Knoplink: plak hier de gekopieerde url. Let op: zorg dat je 'https://' of 'http://' als voorzetsel gebruikt, anders werkt de link niet.

4. Voeg eventueel een icoon toe aan de linker- of rechterkant van de button / link toe.

4. Klik op 'Opslaan' / 'Bijwerken'.

5. Klik op 'Bekijk' en test of de button / link werkt.

Succes!