Hoe pas ik afbeeldingen voor gesplitste media-tekstkolommen aan?
Hoe pas ik afbeeldingen voor gesplitste media-tekstkolommen aan?

Bewerken. Passend maken.

Lioba Visser avatar
Geschreven door Lioba Visser
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gesplitste media-tekstkolommen zijn één van de mogelijkheden om content op het platform te plaatsen. Met deze kolommen kun je afbeeldingen of icoontjes naast elkaar plaatsen en eventueel tekst toevoegen. Een extra voordeel is dat je van de afbeeldingen links kunt maken.

De afbeeldingen hebben een hoogte en wijdte van 344*344. Een afbeelding die vierkant is (dus waar hoogte en wijdte gelijk zijn, onafhankelijk van de precieze maten) wordt automatisch aangepast.

Maar niet alle afbeeldingen passen in deze optie. Je kunt een afbeelding die niet vierkant is aanpassen met een willekeurige bestandsbewerker. Je kunt ook een online bestandsbewerker gebruiken.

Als volgt wordt eerst uitgelegd hoe je een afbeelding passend maakt met de online bestandsbewerker Canva. Voor deze bestandsbewerker heb je een account nodig. Daarom wordt daarna ook uitgelegd hoe je dit doet met photopea, waar je geen account voor nodig hebt.

Afbeelding passend maken voor kolom met Canva:

1. Log in (misschien moet je eerst een account aanmaken)

2. Klik rechtsboven op "create design"

3. Kies onder in het drop-down menu de opties "custom size"

4. Kies width (wijdte) en height (hoogte). Neem bijvoorbeeld 344*344 aan, de de wijdte en hoogte zijn van de afbeeldingen in de kolommen

5. Sleep de afbeelding naar de browser

6. Pas de afbeelding naar wens aan

7. Klik rechtsboven op de paarse button "download"

8. Klik nog eens op download

9. Je kunt de afbeelding nu terugvinden in je downloads folder

Afbeelding passend maken voor kolom met photopea:

1. Klik op "new project"

2. Kies links de naam die je je afbeelding wil geven

3. Kies width (wijdte) en height (hoogte). Kies bijvoorbeeld 344*344, de de wijdte en hoogte zijn van de afbeeldingen in de kolommen

4. Kies een achtergrondkleur

5. Klik op "create"

6. Sleep de afbeelding naar de browser

7. Versleep de afbeelding naar wens of bewerk de afbeelding. Meer informatie over het gebruik van photopea vind je hier.

8. Om de afbeelding te bewaren, klik linksboven op file -> export as -> .png of .jpg

9. Klik op "save"

10. Je kunt je afbeelding nu in je downloads folder vinden