In dit artikel wordt beschreven hoe je een webformulier, zoals bijvoorbeeld een contactformulier, toe kunt voegen aan de webpagina. Eerst wordt beschreven hoe je een formulier aanmaakt, daarna hoe je deze aan de pagina toevoegt. Aan het eind is een uitleg video toegevoegd.

Als je wil meer wil weten over formulieren (en vragenlijsten), klik hier.

Er zijn twee manieren om een formulier aan te maken. De eerste manier is via de organisatiepagina:

1. Klik op je profiel icoontje

2. Ga naar je organisatiepagina

3. Klik in het menu op "vragenlijsten"

4. Druk op de knop "vragenlijst aanmaken"

De tweede manier is via de page editor:

1. Ga naar de page editor

2. Ga naar sectie toevoegen (het + symbool)

3. Klik in het menu op "formulier"

4. Klik op "Maak een nieuw formulier aan"

5. Klik op "vragenlijst aanmaken"

Geef een titel aan je vragenlijst en selecteer de persoon bij wie de antwoorden binnen komen.

Je kunt vervolgens kiezen uit 7 verschillende typen vragen:

• Kort antwoord - open vraag met ruimte voor korte antwoorden

• Lang antwoord - open vraag met ruimte voor lange antwoorden

• Single choice (dropdown)* - selecteer 1 antwoord uit een lijst

• Datum - selecteer een datum

• Checkbox - vink aan wanneer van toepassing

• Multiple choice - selecteer meerdere antwoorden

• Enkele keuze* - selecteer één antwoord

Je kunt per vraag aangeven of dit een verplichte vraag is, je kunt ook extra instructies bij je vraag zetten. Om de volgorde van vragen te veranderen sleep je deze naar onder of naar boven.

* Zowel "Single choice (dropdown)" als "Enkele keuze" vragen de aanmelder om 1 antwoord te kiezen uit een aantal door jou opgegeven mogelijkheden. De "dropdown" is een keuze veld dat zich uitvouwt, en de enkele keuze is een lijst waaruit je 1 optie kunt selecteren. De dropdown zorgt ervoor dat de vragenlijst wat korter blijft wanneer je een vraag met vele antwoorden hebt.

Volg de volgende stappen om het formulier aan je pagina toe te voegen:

1. Ga naar de page editor

2. Ga naar sectie toevoegen (het + symbool)

3. Kies "formulier" in het menu

4. Voeg evt. een titel en een subtitel toe

5. Klik op de naam van het formulier dat je toe wil voegen

6. Klik op "sluit en bekijk voorbeeld"

7. Sla de pagina op door op "opslaan" te klikken