In dit artikel wordt uitgelegd wat een meta beschrijving en titel is. Als je wil weten hoe je deze kunt aanpassen op het platform, lees dan de volgende artikelen:

Klik hier om te leren hoe je deze aanpast voor de vacaturebank.

Klik hier om te leren hoe je deze aanpast voor alle andere pagina's op de website.

Elke webpagina heeft een meta beschrijving en titel (meta description en meta title). Eerst wordt dit uitgelegd en aan het einde van het artikel vind je tips en tricks. De meta omschrijving en titel zijn de titel en beschrijving van de desbetreffende pagina en heeft de volgende functies:

• De tekst die je ziet als de pagina bij een zoekmachine zoals google wordt weergegeven (zie plaatje).

• De tekst die je ziet als de pagina op social media gedeeld wordt.

• De keywords waarmee een pagina gevonden wordt.

Als een gebruiker zich door deze tekst voelt aangesproken en deze past bij wat de gebruiker zoekt, zal hij sneller op de link klikken. Maar dat niet alleen. Een webpagina wordt alleen door de zoekmachine weergegeven als de meta beschrijving de woorden bevat waarop de gebruiker zoekt. Dus als jouw meta titel en beschrijving de goede woorden bevatten, word jij sneller gevonden! De meta titel en beschrijving zijn dus een mogelijkheid om de vindbaarheid en zichtbaarheid van jouw webpagina te optimeren. In dit artikel geven wij je een paar tips over het schrijven van een meta beschrijving en titel.

Tips & Tricks:

• Maak de omschrijving niet te lang, maar ook niet te kort. Wij raden je aan om maximaal 155 karakters te gebruiken.

• Begin de omschrijving met één van de volgende woorden: ontdek, wie, wat, waar, wanneer, waarom, hoe, leer, lees, klik hier.

• De gebiedende wijs kan helpen om mensen tot actie over te laten gaan.

• Zorg ervoor dat de titel en beschrijving de belangrijkste woorden van de tekst op de webpagina bevatten. Als het de contactpagina is, moet het woord contact zeker in de titel en beschrijving staan.

• Bedenk: met welke zoekopdracht wil ik gevonden worden? Vrijwilligerswerk Apeldoorn, vrijwilligerswerk Nederland?

• Vermijd woorden die niet relevant zijn voor je webpagina.

• Zorg ervoor dat het paginadoel, de locatie, de doelgroep en je organisatienaam in de paginabeschrijving staat.

• Paginadoel: bijvoorbeeld "Vrijwilligerswerk vinden", "informatie over vrijwilligerswerk", "informatie over samenwerking met maatschappelijke organisaties" etc.

• Als de site voor een gemeente is, zorg ervoor dat alle dorps- en plaatsnamen meeneemt in de omschrijving van de homepagina.

• Doelgroep kunnen zijn vrijwilligers, bedrijven, organisaties, etc.

• Er is geen garantie dat alles precies zo getoond wordt zoals je het ingevuld hebt. Google staat erom bekent dat ze dit soort data ook gewoon overrulen als zij denken dat, dat beter is.