Hoe pas ik de navigatiebalk aan?

Een link toevoegen aan / verwijderen uit de navigatiebalk. Menubalk wijzigen. Menu rangschikken.

Jasper Versteege avatar
Geschreven door Jasper Versteege
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als platformbeheerder heb je de mogelijkheid om de menubalk aan te passen door links toe te voegen, te verwijderen of te rangschikken. Hieronder leggen we uit hoe. Onderaan dit artikel vind je ook een uitlegvideo.

De navigatiebalk aanpassen:

1. Log in als platformbeheerder

2. Klik op het profielicoontje rechtsboven en vervolgens op “Administratiepaneel”.

3. Klik vervolgens op "Instellingen".

4. Klik daarna op "Navigatiebalk". Hier kan je links toevoegen aan / verwijderen uit de menubalk.

5. Je hebt twee opties:

1. Je klikt op "Voeg item toe" als je één link zonder submenu toe wilt voegen.

2. Je klikt op "Menu toevoegen" als je een submenu met meerdere links / items toe wilt voegen.

Een item toevoegen:

1. Als je op "Voeg item toe" klikt verschijnt er een nieuw "Naamloos" item.

2. Klik vervolgens op het item en de opties verschijnen.

3. Door een tekst onder "Label" toe te voegen kan je de link een naam geven. Hoe korter hoe beter.

4. Onder "Linkt naar" kan je aangeven naar welke URL het item door moet linken.

Een menu toevoegen:

1. Als je op "Menu toevoegen" verschijnt er een nieuw "Naamloos" item.

2. Klik vervolgens op het item en de opties verschijnen.

3. Door een tekst onder "Label" toe te voegen kan je het menu-item een naam geven. Hoe korter hoe beter.

4. Daaronder zie je het submenu waar je een item aan toe kan voegen op dezelfde manier als hierboven staat beschreven.

Een item / menu verwijderen:

1. Als je item of menu klikt verschijnen de opties.

2. Door op de rode prullenbuk-button te klikken verwijder je een item of menu.

1. Als je een menu verwijdert, verwijder je ook alle sub-items.

Handig om te weten

• Er kunnen maximaal 6 items in de menubalk.

• Als je op het "="-symbool voor het item of menu klikt en dit vasthoud kan je een item of menu rangschikken.

• Heb je een meertalig platform? Elke taal heeft zijn eigen menu. Je zal dus per taal het menu moeten creëren of bij moeten werken.

Uitlegvideo: