Hoe voeg ik een organisatie toe voor een ander?

Organisatie toevoegen. Beheerder toevoegen. Beheerder verwijderen.

Gerbrand Holland avatar
Geschreven door Gerbrand Holland
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Af en toe lukt het gebruikers niet om een organisatie aan te maken. Ze kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met het invullen van de organisatie informatie, ze kunnen niet vinden hoe ze het moeten doen, of ze zijn wat minder digitaal vaardig. Niet getreurd! Platformbeheerders kunnen op een eenvoudige manier een organisatie aanmaken voor een ander en die persoon als beheerder toevoegen. Volg het stappenplan hieronder om dit te doen, of bekijk het filmpje onder het stappenplan.

1. Klik op je profiel icoontje rechts bovenin en klik op "+ Organisatie Aanmaken"

2. Vul de Organisatie informatie in. Meer informatie over de velden vind je in dit artikel.

3. Na het aanmaken van de organisatie, klik je wederom op je profiel icoontje rechts bovenin en selecteer je onder "Organisaties" de organisatie die je net hebt aangemaakt. Hiermee wordt de organisatiepagina geopend.

4. Klik op "Beheerder toevoegen"

5. Typ het e-mailadres of de naam van de gebruiker in en selecteer de optie dat hij of zij Beheerder wordt van de organisatie onder "Toegangsniveau". Klik dan op de knop "Toevoegen". Lees hier meer over het toevoegen van beheerders.

6. Je wordt teruggeleid naar het scherm "personen". Hier zie je jezelf en de nieuwe beheerder staan als beheerders. Klik op de drie puntjes naast je eigen naam.

7. Een pop-up verschijnt: klik op "Verwijder persoon uit organisatie". Hiermee verwijder jij jezelf uit de organisatie.

8. Een andere pop-up verschijnt of je zeker weet of je jezelf wil verwijderen. Klik op OK.

9. Vergeet tot slot niet de organisatie goed te keuren. Lees hier hoe dit moet.