Excel export of download goed laten werken in Windows

Excel export. Excel download. CSV. Download aanmeldingen. Export aanmeldingen. Windows.

Jasper Versteege avatar
Geschreven door Jasper Versteege
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms wordt een export vanuit het platform niet helemaal goed geopend door excel. Je ziet dan alle waardes in dezelfde cel staan (het is een beetje een rommeltje). Wat nu?

Dit is makkelijk te verhelpen door een instelling binnen Windows aan te passen, waardoor de export er in het vervolg wel goed uitkomt.

Let op: Als de export er nog niet goed uitkomt na deze stappen wanneer je het bestand opent, scroll dan door naar het einde van het artikel, waar een alternatieve manier wordt laten zien.

Volg deze stappen:

1) Klik linksonderin op Start

2) Ga naar het Configuratiescherm

3) Klik op 'De notatie voor datum, tijd of getallen wijzigen'

4) Klik op 'Meer instellingen'

5) Verander het decimaalteken in een punt (.), het cijfergroeperingssymbool in een comma (,), en het lijstscheidingsteken in een comma (,). Zie hieronder een vóór en na:

Voor:

Na:

6) Klik op Toepassen en vervolgens op ok

7) Sluit de vensters en exporteer het bestand opnieuw. Open het gedownloade bestand vervolgens in Excel.

Wanneer het niet lukt, gebruik dan de Text/CSV wizard. Zie filmpje hieronder.