Soms wordt een export vanuit de site niet helemaal goed geopend door excel. Je ziet dan alle waardes in dezelfde cel staan (het is een beetje een rommeltje). Wat nu?

Dit is makkelijk te verhelpen door een instelling binnen Windows aan te passen, waardoor de export er in het vervolg wel goed uitkomt.

Volg deze stappen:

1) Klik linksonderin op Start

2) Ga naar het Configuratiescherm

3) Klik op 'De notatie voor datum, tijd of getallen wijzigen'

4) Klik op 'Meer instellingen'

5) Verander het decimaalteken in een punt (.), het cijfergroeperingssymbool in een comma (,), en het lijstscheidingsteken in een comma (,). Zie hieronder een vóór en na:

Voor:

Na:

6) Klik op Toepassen en vervolgens op ok

7) Sluit de vensters en exporteer het bestand opnieuw. Open het gedownloade bestand vervolgens in Excel.