Installeren van de app

Installeren app. Progressive Web Apps. PWA. Applicatie

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Deedmob en Deedmob Tools (je eigen platform gebaseerd op Deedmob technologie) zijn beschikbaar als Progressive Web App.

In deze handleiding leggen we kort uit wat dit betekent voor jou en de andere gebruikers van je platform, en hoe je het meeste kunt halen uit het gebruik van de app door de lokale organisaties en vrijwilligers.

Allereerst even wat uitleg over wat Progressive Web Apps precies zijn en de voordelen ervan.

Progressive Web Apps zijn:

• Progressief: ze werken ongeacht browserkeuze

• Responsief: ze werken op alle type apparaten (smartphone, tablet, desktop etc.)

• Veilig en verbonden: volledig veilig, ook op slechte netwerken/offline te gebruiken

• Intuitief: voelt als app aan door design en navigatie

• Altijd up to date (de app wordt automatisch geupdate vanuit het platform, geen updates nodig vanuit app store)

• Vindbaar door zoekmachines (inclusief de content)

• Beter in bereiken en activeren van doelgroep door push-notificaties

• Gemakkelijk installeerbaar direct vanaf het platform, geen app store nodig

Hoe installeren we een Progressive Web App?

Android (zie GIF hieronder):

1. Open Chrome en navigeer naar het platform (Deedmob of een Deedmob Tools platform)

2. Klik op de drie bolletjes rechts bovenin

3. Kies “Add to home screen” of “Toevoegen aan startscherm”, of “Organisatie installeren”

4. Selecteer “Toevoegen” of “Installeren”. De app wordt nu geïnstalleerd op je beginscherm

IOS (zie afbeelding hieronder):

1. Open Safari en navigeer naar het platform

2. Druk op de [^] knop midden onderin je browser

3. Scroll naar onder en kies Zet op beginscherm [+]

4. Selecteer “Voeg toe”, de app wordt nu geïnstalleerd op jouw beginscherm

Het voordeel van het gebruiken van de app is dus dat het voor zowel contactpersonen van organisaties als vrijwilligers een verhoogde conversie oplevert.

Dit betekent meer gebruiksgemak en meer engagement en kortere reactietijden door de notificaties. Uiteindelijk resulteert dit in meer en gemakkelijkere matches! We raden dan ook ten zeerste aan het gebruik van de app onder uw bezoekers te promoten.

Hoe kunnen we dat het beste doen?

Hier zijn twee zaken van belang: (1) het onder de aandacht brengen en (2) het uitleggen hoe en waarom de app goed werkt.

Het onder de aandacht brengen van de app raden we aan te doen via de nieuwsbrief en met een sectie op de homepage van het platform.

Om uit te leggen hoe de installatie precies werkt, kunnen jullie verwijzen naar de stappen die we boven hebben beschreven, ook hebben we een afbeelding met jullie platform toegevoegd, zodat jullie deze kunnen gebruiken om een en ander te installeren.