Wat is het verschil tussen een organisatie lid, moderator en beheerder?
Wat is het verschil tussen een organisatie lid, moderator en beheerder?

Organisatie lid, beheerder, moderator. Wat is een moderator? Wat is een lid? Wat is een beheerder?

Jasper Versteege avatar
Geschreven door Jasper Versteege
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn verschillende toegangsniveaus om een organisatiepagina op een platform te beheren: de beheerder, de moderator, en de gebruiker.

Beheerder

Beheerder is het hoogste access level. De beheerder kan bij alle functionaliteiten van de organisatiepagina.

Moderator

Een moderator kan maar bij een deel van de functionaliteit van de organisatiepagina, namelijk:

• Een moderator kan (alle) activiteiten/vacatures aanpassen

• Een moderator kan nieuwe vacatures aanmaken

• Een moderator kan als contactpersoon fungeren van een activiteit/vacature, hierdoor krijgt de moderator bericht bij aanmeldingen van vrijwilligers

• Een moderator kan op aanmelders reageren

• Een moderator kan leden van de organisatie een bericht sturen

• Een moderator kan een team aanmaken

• Een moderator kan leden uitnodigen

• Een moderator kan leden uit de organisatie verwijderen

• Een moderator kan vragenlijsten aanmaken/aanpassen

• Een moderator kan vacatures verlengen

• Een moderator kan potentiële vrijwilligers zoeken in de vrijwilligerspool (als dit actief is op het platform)

• Een moderator kan bestanden uploaden

Een moderator kan dus, in tegenstelling tot een beheerder niet:

• Leden promoveren of moderatoren promoveren, of beheerders en moderatoren 'degraderen' binnen de organisatie

• Beheerders of moderatoren verwijderen binnen de organisatie

• De organisatie instellingen aanpassen

Lid

Een lid van een organisatie kan bij een sterk gelimiteerd aantal functionaliteiten. Leden van organisaties kunnen op de hoogte gehouden worden via een mailing, aanbevolen activiteiten zien, en aangeven deel te zijn aan een organisatie door lid te zijn van de organisatie. Een lid kan:

• De aankomende en verlopen activiteiten/vacatures bekijken

• De teams van een organisatie bekijken

• De foto's van een organisatie bekijken

• Uitgenodigd worden voor activiteiten van een organisatie

• In specifieke gevallen vacatures of activiteiten aanmaken voor een organisatie

Wat beheerders zien in een organisatiepagina:

Belangrijk: Teams zijn alleen actief als deze zijn aangevinkt in Instellingen. Daarnaast is Zoek potentiële vrijwilligers alleen zichtbaar wanneer een platform een vrijwilligerspool actief heeft op de website.

Wat moderators zien in een organisatiepagina

Belangrijk: Teams zijn alleen actief als deze zijn aangevinkt in Instellingen. Daarnaast is Zoek potentiële vrijwilligers alleen zichtbaar wanneer een platform een vrijwilligerspool actief heeft op de website.

Wat gebruikers zien in een organisatiepagina